دیکشنری اصطلاحات قهوه 2 الپیکالا

در مقاله قبل با برخی از از اصطلاحات تخصصی قهوه پرداختیم با ما همراه باشید تا بیشتر درمورد این اصطلاحات آشنا شوید.

قهوه کاراملی Caramelly coffee

قهوه کاراملی طعم و عطری چون عطر کارامل و یا آبنبات دارد. قهوه کاراملی در مرحله روست قهوه با حرارت دادن ترکیباتی چون کربونیل قندی که در قهوه موجود است. قند کاراملیزه می شود.

همچنین قهوه روست شده، عطر و طعمی کاراملی و آبنبات مانند بخود دارد.

قهوه شور Briny coffee

منظور از شور: طعم و مزه شور یعنی طعمی همانند آب دریا، که اغلب با حرارت دادن مداوم قهوه پس از دم کشیدن این طعم تولید می شود.

برای دم کردن قهوه شور قهوه دم را بر روی گرمکن به مدت یک شب می گذاریم تا طعمی Briny پیدا کند.

قهوه چرب Buttery coffee

قهوه کره ای که طعم چربی و روغن دارد این طعم بستگی به وجود مقدار بالای مواد چرب معلق در قهوه و همچنین مقدار چربی موجود در دانه های قهوه می باشد.

قهوه سوخته یا دودی Carbony coffee

در قهوه سوخته عطری طعمی قهوه که شبیه به غذای سوخته یا چوب سوخته است. عطر و طعم دودی اغلب اوقات در قهوه نشانگر درجه رست و تفت خوردن بالای قهوه در هنگام که رست است که قهوه خیلی تیره می گردد.

از واژه کرنبی نیز مثل سوخته و دودی نیز برای Carbony این نوع قهوه بکار برده می شود.

قهوه شکلاتی Chocolaty coffee

قهوه شکلاتی به قهوه ای اطلاق می شود که عطر یا طعمی شیرین که به کاکائو یا شکلات تلخ شباهت دارد.

قهوه مرکباتی Citrus coffee

اصلا عجیب نیست با توجه به این واقعیت که دانه قهوه، هسته و تخم گیلاس قهوه، وجود رایحه مرکبات در قهوه است.

قهوه مرکباتی همانگونه که از اسمش پیداست طعم مزه مشابه مرکباتی هچون لیمو، پرتقال، گریپ فروت که به دلیل وجود اسید متعدد در قهوه گفته می شود و امتیاز مثبت طعمی عطری در انتخاب قهوه مرغوب شناخته می گردد.

و قهوه ای با عطر و طعم مرکبات نارس، ترش بوده و به عنوان نقص و عیب در قهوه محسوب می گردد.

قهوه با طعم و عطر واقعی Clean coffee

اصطلاح قهوه پاک به قهوه ای که در هنگام نوشیدن در دهان بدون عیب و ایراد طعم و عطری باشد اطلاق می گردد و قهوه به اصطلاح Clean قهوه مطبوع می باشد.

قهوه عطر طعم مختلف Complex coffee

به قهوه ای که دارای لایه های متعددی از عطر طعمی مختلف است پیچیده گفته می شود.

پیچیدگی قهوه بعضی وقت ها به دلیل ترکیب کردن یک نوع قهوه با قهوه دیگر و یا ترکیب یک قهوه روست روشن با یک قهوه روست تیره به وجود می آید.

بعضی از قهوه های تک خواستگاه ممتاز، هم پیچیده و هم متعادل هستند ولی عطر و طعم پیچیده مطبوع در قهوه، اکثرا با ترکیب دو یا چند قهوه تک بدست می آید.

امیدوارم از این مقاله خوشتون اومده باشه.